Maakuntaviesti ja junioriviesti

Vuosittain hiihdetään Varsinais-Suomen alueen maakuntaviesti, jossa ratkotaan seurajoukkueiden paremmuudet.

Kaudella 2019-2020 viestit hiihdetään Varsinais-Suomen ja Satakunnan yhteisenä kilpailuna.

Varsinais-Suomen hiihto ry/Satakunnan hiihto ry
Maakunta- ja Junioriviestien ohjeistus sarjoineen ja osuuksineen.

Maakuntaviesti A-sarja:
osuus M                          5km P
osuus M16 tai M50       5km P
osuus N16 tai N35         3km V
osuus M20 tai M40       5km V
osuus N                           3km V
osuus M                          8km V

Ilmoittautuminen Kilmo tai sähköposti, järjestävän seuran ilmoittamaan päivään mennessä. Hiihtäjien alaikäraja 13 vuotta jota noudatettava. Kaikilla joukkueen jäsenillä oltava joko ski-passi, lisenssi, vakuutustodistus tai vastuunvapaustodistus täytettynä ilmoittautumisen yhteydessä.

Maakuntaviesti B-sarja:
osuus N tai M  >13         5km P
osuus N            >13         3km V
osuus N tai M  >13         5km V

Joukkueiden ei tarvitse olla seurasidonnaisia vaan joukkue voi olla esimerkiksi kaveriporukka tai työpaikan joukkue. Nainen saa korvata miehen mutta ei toisinpäin. Hiihtäjän alaikäraja 13 vuotta jota noudatettava. Ilmoittautuminen sähköpostilla järjestävän seuran ilmoittamaan päivään mennessä. Hiihtäjäkohtainen vastuunvapaustodistus täytettynä ilmoittautumisen yhteydessä riittää, ski-passia tai lisenssiä ei välttämättä tarvita jos on vakuutustodistus tai vastuunvapaustodistus.

Varsinais-Suomen hiihto ry/Satakunnan hiihto ry

Hiihtotyyli 2020 P, 2021 V ja niin edelleen.

Junioriviesti 6 osuutta:
N8              1km
M8             1km
N10            1,5km
M10           1,5km
N12            2km
M12           2km

Junioriviesti 4 osuutta:
N8               1km
M8              1km
N10             1,5km
M10            1,5km

Junioriviestissä tyttö saa korvata pojan mutta ei päinvastoin ja ikäsarjoja noudatettava joka tapauksessa. Junioriviestissä jokaisella hiihtäjällä oltava ski-passi ja ilmoittautuminen tehdään KILMO:n tai s-postin kautta järjestävän seuran ilmoittamaan päivään mennessä.
Lumi- ja latutilanteesta riippuen järjestävällä seuralla lupa muuttaa matkoja että hiihtotyyliä riittävän ajoissa ilmoittamalla ja kilpailun TD:n kanssa sopien.

Varsinais-Suomen hiihtory/Satakunnan hiihto ry

Juniori- ja Maakuntaviestien palkitseminen.

Juniori- ja Maakuntaviesteissä voittaja joukkueille kiertopalkinnot esim. pokaalit
tyyliin kolme perättäistä kiinnitystä tai neljä kiinnitystä yhteensä niin jää seuralle.
Junioriviesteissä ja Maakuntaviestissä palkitaan myös kolme parasta joukkuetta
viestin viejineen esim. mitalilla tai muulla palkinnolla.